Kurs i PLP
25. september 2017
Støtte til næringslivet
5. desember 2017

Samfunn og teknologi

Sintef som er norges største forskningsorganisasjon med over 2000 ansatte fra Oslo til Svalbard, er nå godt etablert på helgeland. –Nærheten til bedriftene i en region med så stor andel av eksportrettet industri er viktig for oss, sier Hunnes.

 

Etter først å ha informert om det nye Helgelandkontoret med fire ansatte som Sintef har etablert i Mo i Rana, listet Eli Hunnes opp de utviklingsprosjektene som de er en del av. En fellesnevner er at de fleste har elementer av sirkulærøkonomi i seg.

godt oppmøte med et publikum som hadde mange spørsmål til foredragsholder.

 

 

Avfall som ressurs

-I en bærekraftig sirkulær økonomi vil èn bedrifts avfall kunne være råstoff for en annen bedrifts produkter, fortalte Hunnes, og sa at i fremtiden vil det neppe bli godtatt at bedrifter ser på avfall som et problem som skal deponeres, i samme grad som i dag.

 

 

 

 

 

 

Les mer om Sintef Helgeland her

Les mer om sirkulærøkonomi her

 

(Hunnes holdt samme foredrag for et publikum i Mosjøen senere samme dag)