Samfunn og teknologi

-Sirkulærøkonomien vil være helt nødvendig i fremtiden, fortalte Sintef-forsker Eli Hunnes til deltakerne på Sentrum Næringshages Temalunch i Sandnessjøen.

Sintef som er norges største forskningsorganisasjon med over 2000 ansatte fra Oslo til Svalbard, er nå godt etablert på helgeland. –Nærheten til bedriftene i en region med så stor andel av eksportrettet industri er viktig for oss, sier Hunnes.

 

Etter først å ha informert om det nye Helgelandkontoret med fire ansatte som Sintef har etablert i Mo i Rana, listet Eli Hunnes opp de utviklingsprosjektene som de er en del av. En fellesnevner er at de fleste har elementer av sirkulærøkonomi i seg.

godt oppmøte med et publikum som hadde mange spørsmål til foredragsholder.

 

 

Avfall som ressurs

-I en bærekraftig sirkulær økonomi vil èn bedrifts avfall kunne være råstoff for en annen bedrifts produkter, fortalte Hunnes, og sa at i fremtiden vil det neppe bli godtatt at bedrifter ser på avfall som et problem som skal deponeres, i samme grad som i dag.

 

 

 

 

 

 

Les mer om Sintef Helgeland her

Les mer om sirkulærøkonomi her

 

(Hunnes holdt samme foredrag for et publikum i Mosjøen senere samme dag)