Foredragsholder Pelle Sandstrak og konferansier Marit Selbæk var med på å gjøre årets Lydiadag til en suksess.

Sterke historier

Hva er det som skal til for å gi håp når du selv mener at alt er håpløst? Da Sentrum Næringshage sammen med sine samarbeidspartnere arrangerte Lydiadagen i Mosjøen fikk de heldige fremmøtte være med på Pelle Sandstraks reise fra bunnløs fortvilelse og sykdom til anerkjennelse og suksess.

Pelle Sandstraks fortelling om sin oppvekst med mentale problemer, sykdom, kriminalitet, uteliggerliv og narkotikamisbruk var til tider vanskelig å høre på. Ved å åpne seg helt, og ikke holde noe tilbake i sin beskrivelse av elendighet som svært få av oss kjenner fra innsiden, kommer han så tett på at flere av publikum vrir seg litt diskret i ubehag over de sterke inntrykkene.

Men heldigvis forlater han oss ikke der, hans fortelling er også om hans vei tilbake til, ikke en perfekt (hva nå det enn er), men noenlunde velfungerende tilværelse. Ved at han traff folk som gjorde at han ble lagt merke til og sett, og som hadde tro på ham, fikk han den inspirasjonen han trengte for å bli bedre.

Sandstrak skrev for noen år siden boken om sin historie; » Mr Tourette og jeg», som nå er i ferd med å bli filmatisert.

En klapp på skulderen og de riktige ordene kan bety alt for den som skal prestere, forteller Roger Finjord.

En klapp på skulderen og de riktige ordene kan bety alt for den som skal prestere, forteller trener for damelandslaget i fotball, Roger Finjord.

For øvrig fikk forsamlingen også høre Roger Finjord, trener for damelandslaget i fotball fortelle om viktigheten av riktig motivering for å prestere bra.

Det hele ble flott ledet fra start til slutt av konferansier Marit Selbæk.

 

Sentrum Næringshage arrangerte årets Lydiadag i samarbeid med Mosjøen og omegn næringsselskap, Helgeland sparebank og Helgeland kraft.