Med kontorplass i Sentrum Næringshage har Eide base på begge sider av Toven.

Måler før du graver

Når spaden stikkes i jorda for å oppføre offentlige og private bygg, så har ingeniør Arnt Eide i Geosense allerede gjort sin del av jobben; nemlig å sørge for at huset havner nøyaktig der det er planlagt.

Arnt Eide flyttet fra Mosjøen som tenåring, og fullførte ingeniørstudier ved Høgskolen i Gjøvik. Siden da har han opparbeidet seg en anseelig arbeidserfaring- og videreutdanning i landmåling.

-Jeg må innrømme at jeg hadde litt hjemlengsel, og så etter en mulighet til flytte hjem. Da jeg så at aktiviteten på Helgeland økte, med både nye næringsbygg og veibygging, så var det lett å sette kursen hjemover, forteller Eide.

Medlemskap en fordel

Med sitt medlemskap i Sentrum Næringshage så har Eide «hjemmekontor» nesten uansett hvor i Helgeland han tilbringer arbeidsdagen, og føler stor nytte av bedriftsrådgivningen som næringshagen tilbyr.

IMGP4882

Geoingeniør Arnt Eide sitter ikke lenge av gangen. Stor oppdragsmengde sørger for et høy aktivitetsnivå.

-Også det sosiale i næringshagen er veldig fint, skulle bare ønske jeg hadde tid til å sosialisere mer, sier en travel Geoingeniør, før han pakker utstyret og haster ut til nytt oppdrag.

Bedriften har gått så bra at Eide må bruke ganske mange overtidstimer for å få levert det han skal. Hvis oppdragsmengden fortsatt øker fremover så antyder han at det kan være en mulighet for å få inn flere ansatte.

 

 

Geodata er data om objekter (vann, hus, veier, fyr, osv.), hendelser og forhold der posisjonen (sted på jorda) er en vesentlig del av informasjonen. Geodata kan deles i basis geodata, også kalt referansedata, som er geodata som alle må ha for å presentere et forståelig kart, bl.a. høyder, kyst og vann, bygninger og veier, og tematiske geodata, også kalt fagdata, som omfatter en lang rekke forhold som naturressurser, befolkning, miljøtilstand og kulturminner.