Hva er forskjellen mellom faste stoffer og væske? Den som forsker finner svar, og kanskje flere spørsmål?

Slim og annen mystisk materie

Heldigvis finnes det ingen kur mot nysgjerrighet. Det gjør at prosjektleder for forskerfabrikken, Sylvi Halseth, regner med at høstens forskerkurs på Newton ENGIA – Statoil energirom i Petro NH kjapt blir fulltegnet.

-Vi hadde stor pågang på forskerfabrikkens sommerskole, og regner ikke med at interessen nå er noe mindre. Her gjelder det å være tidlig ute for de som ønsker å sikre seg en plass, forteller en spent prosjektleder.

Forventer stor interesse; prosjektleder for forskerfabrikken, Sylvi Halseth

Forventer stor interesse; prosjektleder for forskerfabrikken, Sylvi Halseth

Forskertrening

På kurset får barna mulighet til å studere spøkelseskrystaller, lage slim i mange former, teste konkurranseslim og undersøke et mystisk materiale. Kurset gjør ungdommene flinkere i kjemi og gir dem trening i å forske. Det legges også vekt på hva som er forskjellen mellom faste stoffer og væske.

Kurset går over totalt fire kvelder, og varer i to timer, fra 18.00-20.00 og en kveld fra 17:30-21:30. Påmelding skjer på forskerfabrikken.no. lærer og forskerassistent er Tor Kenneth Rostad og Signe Aanes.

Forskerfabrikkens sommerskole 2014 ble en stor suksess.

Forskerfabrikkens sommerskole 2014 ble en stor suksess.