Mange hatter

Som gårdbruker er Lyder Sund vant til å være allsidig. Det kommer godt med når han i tillegg til å være Fram-konsulent nå også er prosjektleder for Innovasjon Norge for å skaffe leverandører til oljeindustrien på Helgeland. Alt fra sitt kontor i Sentrum Næringshage på Trofors.

Fra sitt kontor i Sentrum Næringshages avdeling på Trofors planlegger Lyder Sund dagene som ofte brukes for å hjelpe de bedriftene han har ansvaret for å veilede. Som Fram-konsulent gir Sund praktisk hjelp i strategi- og ledelsesutvikling og innovasjon til små og mellomstore bedrifter.

-Jeg blir en slags mentor som går inn i bedriftene og bidrar til å skape ambisjoner, bedre resultat og vekst. Bedriften betaler en liten deltakeravgift mens resten dekkes av det offentlige, forteller Sund.

-Jeg har så langt jobbet mest mot landbruk. Her kan jeg bruker min erfaring fra tidligere jobb som konsulent for Tine, og selvfølgelig også fra egen drift som melkebonde, sier Sund.

 

Rådgiver for leverandørindustrien

I tillegg til jobben som Fram-konsulent, starter Sund nå parallelt et nytt prosjekt for Innovasjon Norge.

-Innovasjon Norge har plukket ut et knippe bedrifter på Helgeland som ønsker å være leverandør til oljeindustrien. Her skal jeg gå inn som rådgiver for å hjelpe disse bedriftene med å kvalifisere seg som leverandører, sier en engasjert Sund.

IMGP3739

Sentrum Næringshage på Trofors har moderne, godt utstyrte lokaler.

 

-Å jobbe fra Sentrum Næringshage er perfekt for meg som trenger å møte folk rundt om på Helgeland.  Når jeg er i Mosjøen eller Sandnessjøen så har jeg som medlem i næringshagen fri tilgang til lokaler og utstyr der også, forteller Sund.

 

 

Lyder Sund er også styreleder i Grane næringsutvikling.